Евреите получават извинение за испанската инквизиция

0
699

Преди повече от 500 години в Испания са живеели близо 300,000 евреи. По време на испанската инквизиция десетки хиляди евреи напуснали Испания. Сега броят на членовете на този етнос в страната e около 50,000 души, но е възможно този брой рязко да нарастне.

През ноември министърът на правосъдието на Испания, Алберто Руиз-Галардон разкри идеята потомците на сефардичните евреи да лесно получат испански паспорти и гражданство, при условие, че се докаже родствена връзка.

На теория прилив на имигранти би стимулирал смаляващата се испанска икономика.

Въпреки позитивите, произлизащи от идеята, някои мюсюлмански учени напомнят за хилядите мюсюлмани, изгонени през същия период, които никой не кани обратно в Испания.

 

източник

 

SHARE
Previous articleIKEA изтегля бадемови торти от рафтовете
Next articleТунис е готов да представи новото правителство
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS