Наводнения убиха най-малко 46 души в Аржентина

0
792

Argentina-flooding-hmed-6p.photoblog600

Невиждани наводнения убиха най-малко 46 души и принудиха около 1500 жители да се евакуират от аржентински град Ла Плата, столицата на провинция Буенос Айрес.

Някои хора се удавили, след като останали в капан в колите си или докато се разхождали по улиците на града, когато водата изведнъж ги връхлетяла във вторник вечер. Други от жертвите са били убити от ток след къси съединения в домовете им, съобщи областния управител на провинцията Даниел Скиоли.

Същата буря уби най-малко петима души и в столицата Буенос Айрес, която се намира на около 58 км северозападно от Ла Плата. „Семейства и малки деца прекараха нощта на покривите си, мокри и премръзнали. Хората в инвалидни колички са били до кръста във вода през цялата нощ. Това беше катастрофа“, каза Бруно Сорсит, жител на Ла Плата.

Местните медии съобщиха, че между 30 и 41 мм дъжд е паднал само за два часа, който е бил основната причина за наводненията в ниско разположените квартали на Ла Плата и околните райони. Президентът Кристина Фернандес, която е израснала в близост до Ла Плата, посети наводнения зона и обеща да изпрати още полиция, за да успокои страховете на хората, че евакуирани им домове могат да бъдат разграбени.

снимка и повече информация тук: