Нелегални емигранти съдят американското правителство

0
720

US_immigrants

Вашингтон, 13 март. Група от нелегални имигранти и няколко американски граждани заведоха съдебен иск срещу правителството на Съединените щати за нарушения на човешките права, извършени от федерални агенти.

Адвокати, занимаващи се с имиграционни дела са завели съдебно дело срещу Митническите служби и Агенцията за защита на американските границите, подчинени на Министерството на вътрешната сигурност, за принуждаване на чужденци, заловени на южната граница в щата Тексас, да останат в килия при ниски температури без достъп до баня и вода.

Адвокатите на засегнатата страна казват, че тези клетки, наричани „хладилни чанти“, представляват злоупотреба, практикувана от граничните патрулни агенти.  Директорът на Центъра за правни действия в американския Имиграционен съвет каза, че това не са изолирани инциденти и представените случаи са пример за културата на безнаказаност в тези американските федерални агенции.

Според официалните данни, около 32 800 нелегални имигранти, остават в центровете за задържане по границите из цялата страна.

източник:

фото:

SHARE
Previous articleРекордно ниски нива на гръцкото промишлено производство
Next articleЗатварят училища в САЩ
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS