Отсъствията от училище може да доведат глоби и затвор за родителите в САЩ

0
886

Родителите на ученици в гимназия Ейдриън в Мичиган ще подлежат на по-строги наказания, ако техните тийнейджъри пропускат дни в училище. Градският съвет одобри наредбата миналата седмица, според която е възможно родителите на отсъстващи деца да бъдат глобени с 500 долара и до 90 дни в затвора.

Мичиган не е единственият щат, който използва юридически средства в справянето с кръшканията. В Илинойс по-сериозните отсъствия от училище – девет или повече неизвинени – се считат за форма на неглижиране на децата, дребно престъпление, което може да донесе на родителите до 30 дни в затвора и 1500 долара глоба.

Макар и физически не винаги да е възможно родителите да наблюдават учениците си, те могат да се уверяват, че децата им са в училище през деня като се обаждат или като контактуват по e-mail с учителите. Много областни училища разполагат с онлайн портали, така че родителите могат да наблюдават прогреса на техните деца и дори да следят тяхното присъствие.

Източник и повече информация тук.

Previous articleReduce, reuse, recycle!
Next articleДа спасим климатичния баланс с вегетарианство?!
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.