Посланиците на „Спаси децата“

0
921

Кой помага в работата на „Спаси децата” по света? Освен всички доброволци и корпоративни сътрудници, влиятелни публични личности помагат на „Спаси децата” и съдействат за популяризиране на програмите в САЩ и по света. С помощта на посланици организацията „Спаси децата” продължава да помага на децата не само да оцеляват, но и да преуспяват.

Джеифър Гарнър, актриса и майка на три деца е застъпник на ранните програми за обучение на „Спаси децата”. Според нея на някои места, като родния и щат Западна Вирджиния, където поколения деца нямат достъп до образование поради бедност, образованието в ранна детска възраст е от основно значение за прекъсване на затворения кръг на бедността. „Застъпничеството, за мен, е едно от най-важните действия, които ние можем да предприемем”, казва Гарнър. „Спаси децата” и Дженифър Гарнър работят заедно за гарантиране достъпа до качествено образование на всяко дете в Америка.

През 2013 г. футболната звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, става посланик на „Спаси децата”. В новата си роля Кристиано се бори за справяне с глада сред децата и затлъстяването, както и за популяризиране на физическата активност и здравословното хранене. „Когато научих, че едно от седем деца по света си лягат гладни всяка вечер, аз се възползвах от възможността да се включа”, казва Кристиано Роналдо за причината, която го подтиква да стане част от посланиците на „Спаси децата”.

Известният виолончелист Лин Харел и съпругата му, цигуларката Хелен Найтингел, принасят своята любов към изкуствата в тяхната роля на посланици на „Спаси децата” за Лечение и Образование чрез изкуства (Healing and Education through Arts – HEART),  иновативен, артистичен начин за образование и терапия за деца.

Сред известните имена, посланици на „Спаси децата” са още Дженифър Конали, Рейчъл Зоуи, Джулиан Мур и др. Повече за посланиците и тяхната дейност може да научите тук.

Джулиан Мур, посланик на „Спаси децата”: „Инвестицията в нашите деца е инвестиция в бъдещето”

Изготвил: Станислава Цукева

Повече по темата: „Единственият международен език в света е детският плач”