Принц Чарлз посети сирийски бежански лагер в Йордания

0
735

5140968e6

Принц Чарлз поздрави ВКБООН и партньорите на организацията за помощта, която оказват на сирийските бежанци в Йордания. Той посети бежански лагер близо до границата със Сирия. Посещението му включва разговори със сирийско семейство и персонала на ВКБООН.

Принцът отбелязва, че  нещата, които прави Агенцията за бежанците на ООН при тази трудна ситуация, са невероятни. Той също така изразява дълбокото си уважение към Йордания за помощта, която оказва на бежанците. Описва наплива на хора в Йордания като отчайваща ситуация и отбелязва, че за Великобритания това би се равнявало на приток от 7 милиона души.

Лагерът, който е посетил е  построен през юни миналата година. Той е населен с 1 000 бежанци. При визитата си е придружен от съпругата си Камила и от принца на Йордания. Посещението му в държавата съвпада с това на Върховния комисар за бежанците на ООН Антонио Гутереш, който призовава да се отделят специални средства за кризата в СИрия, предупреждавайки за бедствие, ако не се повиши нивото на финансиране.

Източник

Източник на снимка