Убит е тасманийски дявол в зоопарк в САЩ

0
4715
Снимка: Wikimedia Commons
Снимка: Wikimedia Commons
Снимка: Wikimedia Commons

Тасманийски дявол бе убит в зоологическа градина в САЩ. По време на разследването бе установено, че черепът на животното е бил смазан, най-вероятно с парче асфалт. Полицията ще установи дали престъплението не е извършено от служител на зоологическата градина или от някой посетител.

Джаспър бе един от четирите тасманийски дяволи, изпратени от Австралия за зоопарка в Албакърки, Ню Мексико, миналия декември. Тасманийският дявол е рядък изчезващ вид, който се среща само на остров Тасмания, Австралия.

Според ветеринарния лекар, Ралф Цимерман, доказателствата показват, че Джаспър не е починал веднага – първо е допълзял до ограждението си. Докладът на полицията посочва, че „първото съмнение за смъртта на дявола е, че е убит от друг дявол. След като бе извършена аутопсията и ветеринарният лекар Цимерман открил, че част от черепа на тасманийския дявол, е разрушена, персоналът бе събран за разпит.“

Парчето асфалт бе открито и е дебело 10 см. Очевидно убиецът го е хвърлил по Джаспър.

Тялото на тасманийския дявол бе намерено рано сутринта на 15.10. Камерите за видеонаблюдение не са от голяма помощ, тъй като те наблюдават само пътеките, но не и загражденията. Около 16.30 ч. на 14.10. на кадрите са забелязани две малки момчета и един възрастен мъж, които преминали далеч от загражденията.

Зоологическата градина е една от двете в САЩ, където може да бъде видян тасманийски дявол.

 

Източник: The Guardian

Изготвил: Светослава Димитрова