Англия “губи битката” срещу престъпността в интернет, алармират депутати

0
591

e-crime-800x450

 

Обединеното кралство трябва да направи повече, за да спре онлайн измамите и спонсорирания от държавната власт кибер-шпионаж, в противен случай рискува да загуби битката с онлайн престъпността, предупреждават депутати.

Депутатите заявиха, че повече служители следва да бъдат обучавани за цифрово разкриване на престъпления и интернет-престъпност специалисти.

Вътрешните служби от своя страна, казват, че властите трябва да са “в крак” с престъпността, за да могат да реагират адекватно.

Публикувайки първия си доклад по въпроса, междупартийната комисия твърди, че онлайн-престъпността възприема различни форми, не познава национални граници и може да бъде извършена почти по  ‘всяко време или на всяко място ‘.

Източник

SHARE
Previous article“Разтърсваща” директива забранява помощта на ЕС за израелските селища
Next articleЕдна година от бежанския лагер Заатри
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS