Бебе черен носорог е починало във Великобритания

0
983

Бебе носорог почина в зоопарка Честър, Великобритания, малко повече от месец, след като драматичното му раждане, бе заснето.

Родена на 31 януари 2015 г., Фара бе източен черен носорог. В света има около 650 екземпляра от един от най-застрашените видове в дивата природа. Малкото бебе черен носорог се разболя във вторник, но ветеринарните служители не са успели да я спасят.

Говорителя от зоопарка заяви, че е „твърде рано“ да се установи причината за смъртта, като добави, че е направен преглед на животното, след настъпването на смъртта му.

Фара бе четвъртият черен носорог, роден в зоопарка Честър, през последните три години. Зоопаркът започна своята развъдна програма за черни носорози през 1999 г. с благотворителната инициатива „Спаси носорога“, като осигуряваха и подкрепа на животните в Кения и Танзания.

Ник Дейвис, асистент куратор на бозайници, заяви: „Към днешна дата, имахме много успешна програма за развъждане, затова смъртта на Фара ще се усети дълбоко от всички онези, които полагаха грижи за нея всеки ден. Това е един наистина тъжен момент за всички нас“.

 

Източник: BBC

Изготвил: Светослава Димитрова