ГМО митове и истини

0
585

Генетично модифицираните организми са представяни в много светлини. Големите индустрианли водачи ги промотират, убеждавайки ни , че имат множество положителни черти . Част от които са: намалянето на използваната енергия, намаляването на количеството пестициди, стриктната сигрност, икономическите ползи и дори възможността да са от полза в решаването на проблеми с климатичните промени. Дали всъщност е така?

В същото време много учени, чрез различни опити, изследвания и проучвания стигат до съвсем други изводи. Факт е, че огромна част от американското производство на соя, царевица и други растения вече са ГМО,борбата срещу тези практики в Европа все още се води. Разбираме ли наистина с какво си имаме работа, говорейки за генно модифицирани организми?

Предлагам ви едно подробно описание на митовете и истините за франкен- растенията, предложено ни от Earthopensource.org, както и едно поднасящо добра информация видео на mercola.com

източник: http://earthopensource.org/index.php/reports/58

фотография: http://www.tweitepumpkins.com

 

SHARE
Previous articleСигурни игрални и учебни кътове за сирийски бежански деца в Ливан
Next articleОще ГМО царевица в Европа?
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS