Студеното време идва: “All you need is gloves”

0
2534

Есенните дни са към своя край, а зимата все по-любопитно наднича иззад близкия ъгъл. Настъпи времето да облечем пуловер, да сложим топъл шал, а към всичко това скоро ще се наложи да прибавим и ръкавички. Търсейки из гардероба миналогодишните си ръкавици, нищо чудно да открием, че едната е скъсана, или пък да открием само една-едничка, тъй като втората е останала неизвестно къде. Време е за нов чифт ръкавици. Нали обаче сме решили да сме eco-friendly? В цялата тази идея да сме еко се вписва казването на „Не!” на консуматоркото поведение, намаляването на излишни покупки и повторно използване на каквото може да се използва отново. Да, обаче с една ръкавичка не се получава, нали? А те са като чорапите – винаги е лесно да намериш един, но вторият винаги се губи някъде. Именно за това искам да споделя най-шантавата, усмихваща и на всичкото отгоре eco-friendly идея относно ръкавички, която англичаните са измислили.  

The Glove Love Shop!

Любовта на ръкавичките е инициатива на Green Thing, в която се събират единични ръкавички: изгубени, самотни или просто някак останали без втората си половинка. Те биват изпрани добре и съчетани с някоя подходяща от останалите единични ръкавички. Полученият резултат: чисто нова двойка шарени пазители от студа. Можете да се сдобиете с нов приказен чифт за скромната сума от 5 паунда. Разбира се, получената двойка е съставена от различни по цвят и шарка лява и дясна ръкавичка, но там е и чарът на цялата работа!

Дори и да ви се струва твърде сложно поръчването и всичко останало свързано с покупката им чак от Англия, нищо не ви пречи да си направите мини-проект като този с вашите близки приятели и да обмените по някоя друга самотна ръкавичка.

Сега остана само да ви пожелая топла, шарена и еко зима!

 

линк към самата Glove Love инициатива: http://www.dothegreenthing.com/glovelove

фотографии: http://www.dothegreenthing.com